خرما زاهدی در انواع و کیفیت های مختلفی وجود دارد. آیا می دانستید از انواع خرما زاهدی چه استفاده هایی در داخل کشور می شود؟
خرما زاهدی که نام دیگر آن قصب می باشد در کشور ایران و در مناطق جنوبی آن تولید می شود. مناطقی که خرما زاهدی در آن تولید می شود شهرستان قیروکارزین، جهرم و فسا در استان فارس، منطقه پشت کوه و برازجان در استان بوشهر، استان کرمان و استان خوزستان نام دارد. البته خرما زاهدی با کیفیت عالی و خوب در استان فارس شهرستان قیروکارزین و جهرم تولید می کند و در اختیار مشتریان قرار می دهد.

خرما زاهدی
انواع خرما زاهدی
خرما زاهدی در انواع مختلفی وجود دارد. خرما زاهدی ضایعاتی، خرما زاهدی درجه یک و خرما زاهدی درجه دو که از هر کدام از خرما ها بسته به نوع و کیفیت آن استفاده های مختلفی می شود.
خرما زاهدی درجه یک: خرما زاهدی درجه یک که بهترین کیفیت را داراست و از مرغوبیت فراوانی برخوردار است. رنگ آن قهوه ای روشن یا قهوه ای شکلاتی می باشد. که از خرما درجه یک بیشتر برای صادر کردن استفاده می شود، خرما های درجه یک به کشور های دیگر مثل افغانستان، روسیه، پاکستان و کشور های حوزه خلیج فارس صادر می شود. البته به بازار های داخلی و کارخانجات نیز عرضه می شود. قنادی ها و شیرینی پزی ها نیز از خرما زاهدی درجه یک استفاده می کنند.
خرما زاهدی درجه دو: بیشتر به بازار های داخلی و کارخانجات ارسال می شود، به کشور های خارجی صادر نمی شود. خرما زاهدی درجه دو فرق چندانی با خرما زاهدی درجه یک ندارد فقط کیفیت خرما درجه دو کمی پایین تر از خرما درجه یک می باشد. البته دارای قیمت کمتری نسبت به خرما درجه یک می باشد.
خرما زاهدی ضایعاتی: اصولأ خرما ضایعاتی کیفتی ندارد و به هیچ عنوان صادر نمی شود ولی از آن برای خوراک دام استفاده می کنند. از خرما زاهدی ضایعاتی استفاده های گوناگونی می شود. مثلا: از آن برای گرفتن شیره و تولید سرکه استفاده می کنند. به کارخانه های تولید کلوچه و شیرینی هم عرضه می شود.
به غیر از بسته بندی و صادر کردن معمولأ از این سه نوع خرما یک استفاده هایی می شود فقط بستگی به شخص خریدار و مشتری دارد که میخواهد از چه نوع کیفیت و درجه ای از خرما استفاده کنند.