شما می دانید که کارتن خرما زاهدی چگونه است یا اینکه در چه اندازه هایی ساخته می شود؟ برای اینکه به این پی ببرید که خرما زاهدی چگونه و درچه وزن هایی در داخل کارتن قرار داده می شود یا اینکه بعد از برداشت خرما زاهدی چه مرحله هایی را باید پشت سر بگذارد ادامه مقاله را مطالعه نمایید.
خرما زاهدی یک نوع میوه ی تک لپه ای می باشد که در کشور ایران و در منطقه گرمسیری تولید می شود که این میوه دارای ترکیبات خاصی می باشد که آن را نسبت به خرما های دیگر کشور ها برتر می کند و میوه ای منحصر به فرد می باشد. که این میوه رقم بالایی از صادرات کشور را به خود اختصاص داده است. این میوه به دلیل مغذی و شیرین بودن زیاد مورد توجه می باشد. لزومأ برای صادرات این میوه باید آن را بسته بندی کرد که اغلب بسته بندی ها کارتنی می باشد. بسته بندی های متفاوتی در شکل ها و اندازه ها ی مختلف برای خرما زاهدی وجود دارد.
کارتن خرما زاهدی چگونه است؟
کارتن چندین لایه از کاغذ مسطح و کنگره دار می باشد که این چند لایه کاغذ کارتن را تشکیل می دهد، که برای جابه جایی خرما از محلی به محلی دیگر استفاده می شود. محصولی که در درون کارتن قرار می دهند باید خشک یا نیمه خشک باشد یا این که محصول در داخل کیسه پلاستیکی قرار داده شود تا با کارتن ارتباط مستقیم نداشته باشد. زیرا رطوبت و نم باعث می شود که کارتن له شده و در نتیجه از بین رود.

کارتن خرما زاهدی
قبل از این که بخواهیم خرما را در کارتن قرا دهیم یا بسته بندی کنیم اصولا باید کار هایی انجام شود از قبیل:
خرما بعد از این که به مرحله ای رسید که که قابل برداشت باشد یعنی میوه خرما کاملأ رسیده باشد. خرمای رسیده برداشت می شود به انبار های نگه داری خرما برده می شود و در آنجا خرمای نارس، خرمای خشک، خرمای له شده و خرمای آسیب دیده از یکدیگر جدا می شود و هر کدام جدا از هم قرار داده می شود.
خرمای لهیده که دارای نم و رطوبت زیادی می باشد را آب گیری می کنند، و خرمایی را که نرسیده باشد یا همان نارس را به روش مصنوعی تبدیل به خرمای رسیده می کنند. بعد از پشت سر گذاشتن این مرحله به مرحله بعد می رویم که در این مرحله خرما چند نوع یا درجه می باشد از جمله: خرما زاهدی درجه یک، درجه دو، درجه سه و خرمای لهیده می باشد که از هر کدام استفاده ای مختلف می شود. خرمای لهیده یا همان له شده را به عنوان خوراک دام در نظر می گیرم و به دامداران می فروشیم تا از آن برای تغذیه دام خود استفاده کنند. و از خرمای درجه سه برای تولیدات جانبی استفاده می کنند مثلا از آن سرکه و الکل بدست می آورند. در اینجا فقط خرمای درجه یک و درجه دو باقی می ماند که آنها به سورتینگ برده شده و سورت می شود یعنی مواد خارجی و آلودگی از آنها جدا می شود و خرما مورد شست و شو قرار می گیرد و در نتیجه تمیز می شود.
خرما ها را برای اینکه بسته بندی کنند ابتدا باید رطوبت و نم آن ها را گرفت چون خرمای خشک یا نیمه خشک همچون خرما زاهدی را در بسته بندی کارتنی قرار می دهند زیرا خرمایی با رطوبت زیاد کارتن را از بین می برد. همچنین خرما را مستقیم در داخل کارتن ها قرار نمی دهند بلکه ابتدا خرما را درداخل کیسه های پلاستیکی قرار می دهند و سپس بعد از آن آنها را در داخل کارتن قرار می دهند گذشته از هر جیزی این کار بهداشتی تر می باشد.
خرما زاهدی را در کارتن های مختلفی با شکل و ظاهر مختلف و اندازه های گوناگون بسته بندی می کنند. کارتن خرما زاهدی در وزن های دو کیلو گرمی، سه کیلویی، پنج کیلویی، ده کیلویی و حتی پانزده کیلویی قرار می دهند البته طبق خواسته مشتری می توان زمان بسته بندی، خرما را در وزن های مختلف دیگر در کارتن ها قرار داد یا بسته بندی کرد، و باز هم طبق خواسته مشتری می توان از کارتن هایی با شکل ظاهری مختلفی استفاده کرد. طبق مطلب هایی که گفته شده است باید به این پی برده باشید که همه چیز بستگی به نوع خواسته مشتری دارد. البته که اگر مشتری سفارش خود را در فصل برداشت یا قبل از آن بیان کرده باشد اصولأ حتمأ ما می توانیم انجام دهیم ولی بعد از فصل برداشت یا در فصل های دیگر این کار از عهده ما خارج می شود. زیرا در فصل های دیگر خرما ها مورد بسته بندی واقع شده اند و دیگر کاری نمی توان انجام داد. پس مشتریان بایستی در زمان برداشت یا قبل از برداشت درخواستشان را بیان نموده یا سفارش دهند.